Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Maagzuur

Hoi! Met geluk heb ik dit forum gevonden, ik zou graag eens even mijn hart willen luchten.
Ik ben 24 jaar en al ruim 4 jaar bekend met maagklachten. Het begon allemaal een beetje toen de paniekaanvallen begonnen.
Flinke last van mijn maag, dat zelfs rechtop staan gevoelig aanvoelde. Testjes voor maagbacterie gehad, negatief. Het is vast stress, zegt de huisarts dan. Ondertussen al gestart met maagzuurremmers (waarmee afbouwen niet lukt)
Afgelopen maand wel veel stress gehad in mijn werk en privéleven waardoor ik (denk ik) nu meer last heb van maagzuur, plus vol gevoel en pijn waardoor ik altijd oppervlakkig ademhaal.
Nu heeft de huisarts mij doorverwezen voor een gastroscopie. Maar hier krijg ik juist paniek van, is er iemand die ooit een scopie heeft gehad? Ik weet dat bij de meeste mensen niks uitkomt maar ik word hier zo akelig van...

Eline
29-05-2024
laatste reactie: 02-06-2024

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Heel herkenbaar! Sinds ik een paniek aanval heb gehad (die uren aanhield) heb ik last van de maag en darmen gekregen, langzaam steeds erger omdat ik verkeerd ben gaan ademen na zo’n zware aanval. Ik heb vaak maagzuur gehad tot in de keel en daardoor uiteindelijk een slokdarm onsteking gehad waar ik een aantal jaren maagbeschermers voor heb gebruikt, inmiddels al een week of 5 gestopt met de maagbeschermers maar heb hier en daar nog wel klachten zoals spierpijn rondom de schouderbladen en het gevoel alsof er wat vast zit. Ik heb soms last van mijn middenrif die aanspant door denk ik de maag of darmen of verkeerde ademhaling ik weet het niet. Soms doet het pijn precies in het midden van de bovenbuik bij dieper ademhalen. Ik heb een gastroscopie gehad en het viel reuze mee! Nou ja eerst kokhalsen……
Je kunt er altijd nog een roestje voor vragen, dat doen ze wel.

Anoniem
02-06-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>