Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Citalopram en hyperventilatie

Hallo allemaal
Enige tijd geleden mijn verhaal hier gedeeld over mijn zeer vervelende lichamelijke klachten in combinatie met hyperventilatie en angstaanvallen.
Maanden lang elke dag aan de Oxazepam om het iets te verlichten.
Sinds Januari ben ik gestart met Citalopram en inmiddels zit ik nu ongeveer 4/5mnd op de 15 mg.
Voor de angstaanvallen en onrustigheid werkt het super want heb sindsdien geen Oxazepam meer hoeven te gebruiken waar ik heel blij mee ben en wat eigenlijk ook mijn doel was.
Alleen had Ik er meer van verwacht.
Had gehoopt dat de lichamelijke klachten ook wat zouden afnemen.
Heb regelmatig eigenlijk bijna elke dag vervelende pijn bij het hart, vaak hartkloppingen al zijn die wel minder geworden, vaak hoofdpijn en mega last van m'n rug, tussen m'n schouderbladen.
Mijn huisarts raad aan om op te hogen naar de 20 mg maar tot zover vind ik 15 prima want voel me verder goed en heb geen paniekaanval meer gehad. Alleen lichamelijk blijft zo vervelend.
Ik dacht eerst dat het kwam door de bijwerkingen maar inmiddels moeten die nu wel verdwenen zijn. Hebben meer mensen hier nog last van tijdens gebruik Citalopram?
Zijn het toch de bijwerkingen of is het gewoon de hyperventilatie of stress wat nog in mijn lichaam zit?
Groetjes Carina

Carina
29-05-2024
laatste reactie: 30-05-2024

1
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hee. Ik gebruik ook citalopram, vanaf afgelopen december. Ik begon met 10 en zit nu op 20mg. De paniekaanvallen zijn er een stuk minder gelukkig. Ik had ook gehoopt dat de lichamelijke klachten zouden verdwijnen. Maar er zijn toch vaak nog vervelende dingen aanwezig. Soms ineens benauwd/kortademig, trillingen in kuiten, pijn in kaak en tong..

Rik
29-05-2024
Reageer:
Oxepam kan klachten geven na het stoppen, en onthoud, spanning gaat niet zo vlug uit het lichaam. Dat kan jaren duren voordat het weer allemaal op peil is. Mij heeft het 2 jaar gekost met hulp van een psychosomatisch fysiotherapeut, ademhalingsoefeningen tijdens inspanning en ook voor thuis voor als er mogelijk toch een aanval aan ging komen. De kleine chronische aanvallen valt weinig aan te doen dan gewoon negeren en postief blijven (niet aan iets ergs denken als je pijn hebt etc) komt uiteindelijk allemaal goed

Mvg S

Anoniem
30-05-2024
Reageer:
Citrolpram 30mg
Verder ophogen doen ze niet meer.
Klachten in begin zeer vervekend.
Maar helpt wel

Marty
30-05-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>