Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Hartoverslagen en angst

Hallo, ik ben Sam 36 jaar

Ben half februari op de eerste hulp beland omdat ik in de avond plots een onregelmatige hartslag had, die misschien 10 sec heeft geduurd. Op de eerste hulp een ecg en bloedonderzoek gehad. Er bleek hierbij dat er niks aan de hand was, en dat het waarschijnlijk een hartoverslag of overslagen zijn geweest, die een paniekaanval hebben getriggerd. Twee dagen na deze gebeurtenis heb ik last gekregen van meer en meer paniekaanvallen helaas. Kort voor en tijdens deze paniekaanvallen heb ik meer last van hartoverslagen gekregen waardoor ik vreselijke angst ervaar. Op momenten dat ik kalm ben, heb ik geen last van hartoverslagen. Verder heb ik vaak het idee dat ik verkeerd adem of te veel let op mijn ademhaling, waardoor ik vaak licht in mijn hoofd ben en soms een gevoel heb van wegvallen/duizeligheid.

Is er iemand die deze symptomen ook heeft ?

Mvg Sam

Sam
22-05-2024
laatste reactie: 14-06-2024

1
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hallo Sam

Ik heb al jaren deze klachten op en af. Dus in periodes. Heb diverse onderzoeken gehad en met kastje gelopen 24 uur een een week. De overslagen waren zichtbaar maar is niet ernstig.
In periode van spanning heb ik er meer last van. Heb snel en verkeerde ademhaling.
Dit is een bekend symptoom bij CHV. Dus als je nagekeken bent zou ik me geen zorgen maken.
Sterkte, hannah

Hannah
02-06-2024
Reageer:
Ik herken dit ook erg bij mezelf. Ik heb maanden onder extreme druk en stress geleefd en dat heeft er voor gezorgd dat dit een aanslag pleegde om mijn gezondheid, lichaam, hersenen en ook psychisch! Door de pijn en ontstekingen en tot trekken van een tand. Werd alles me even te veel... het overviel me zo erg en storten mentaal helemaal in en kreeg extreme vorm van angst en hyperventilatie. Zo erg dat ik hartoverslagen had, spierspanning en spasmen, draaierig en brainmist. Dat zal je wel merken aan de schrijffouten 🫣 maar kan er niets aan doen. Ik neem nu lysanxia druppels. Als ik het voel aankomen neem ik dit en dit help me echt wel. Ik hoop met kini en voldoende rust en begeleiding hier weer uit te komen.

Maar weet je bent niet alleen en ookal is dit heel beangstigend. Je kan het onder controle krijgen

Hallo,
14-06-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>