Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Ik ben die angsten zo zat

Hoi allemaal!

Wat fijn dat er een forum bestaat voor specifiek deze angstklachten. Ik heb al jaren op en aan last van hypochondrie. Begin 20 was het heel erg, daar ben ik toen van opgekrabbeld en nu ik 33 ben en moeder is het vrij heftig terug. Ik ben vooral altijd heel druk met mijn borsten en denk van alles te voelen. Over 1.5 week heb ik dan ook weer een mammo staan. Daarna gaat het vaak weer even goed, tot ik weer de urgentie voel om mijn lichaam te checken. Uit angst om iets te missen.. zo ging het 2 weken geleden ook met mijn borsten. Ik vond dat ik echt hard moest drukken, ook bij mijn ribben want anders hield ik mezelf alleen maar voor de gek en kon ik wel eens iets missen. Zo gaat het iedere keer eigenlijk. Ik ben het zo zat om zo te laten leven door die angsten.
Wat doen jullie eraan om het dragelijk te maken? Ik ben oprecht blij met mijn leven en wil daarvan genieten. Het lijkt wel alsof ik het mezelf niet toesta om te genieten. Het gaat iedere keer na geruststelling van een arts even goed en daarna is er weer iets nieuws.

Fly
09-08-2024
laatste reactie: 05-10-2024

1
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi, zo herkenbaar. Als ik iets voel of heb (zoals nu darmklachten) dan denk ik het ergste. Ik ben ook een hypogonder. Ik slik antidepressiva en ga binnenkort weer naar de psycholoog. Het heeft me in het verleden geholpen, de psycholoog. Ik moet weer leren om die angsten te hanteren. Ik word zenuwachtig wakker, stomme gedachten hé. Ik moet weer leren dat alles wat ik voel niet gelijk iets ernstigs is

Vanessa
14-08-2024
Reageer:
Zo herkenbaar, hier nog een hypochonder, ik heb ook baat bij antidepressiva Paroxitine.
Misschien ook wat voor jou Fly?

Jacoba
14-08-2024
Reageer:
Hi Fly,

Ik ben 35 en herken je verhaal heel erg. Ik heb vergelijkbare angsten en controleer op dezelfde manier. Probleem is dat je dan natuurlijk altijd wel 'iets' vindt. En zo blijf je aan de gang en is er altijd de angst. Inmiddels beheerst het mijn leven behoorlijk. Hoe gaat het nu met je? Volg je therapie ervoor? Ik ben net gestart met therapie en hoop erg dat het helpt. Het helpt mij in ieder geval om me minder alleen te voelen hierin door jouw verhaal te lezen van een leeftijdsgenootje :). Sterkte met alles, you got this!!

Coco
03-09-2024
Reageer:
Ik herken mij 100% in jouw verhaal,
Zo opgelucht de huisarts verlaten maar vervolgens nog geen week later weer iets voelen/zien en dan begint het hele cirkeltje weer….
Vaak ook dat de huisarts zegt er is niks maar dan toch dat twijfelen of de huisarts het wel goed heeft.
ik heb er inmiddels therapie voor gehad en dir ging tijden goed maar helaas weer deels teruggevallen…
Ik kan gewoon niet accepteren dat die rot hypochondrie nooit meer weg gaat.

Em
05-10-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>