Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Hartoverslagen en angst

Hallo, ik ben Sam 36 jaar

Ben half februari op de eerste hulp beland omdat ik in de avond plots een onregelmatige hartslag had, die misschien 10 sec heeft geduurd. Op de eerste hulp een ecg en bloedonderzoek gehad. Er bleek hierbij dat er niks aan de hand was, en dat het waarschijnlijk een hartoverslag of overslagen zijn geweest, die een paniekaanval hebben getriggerd. Twee dagen na deze gebeurtenis heb ik last gekregen van meer en meer paniekaanvallen helaas. Kort voor en tijdens deze paniekaanvallen heb ik meer last van hartoverslagen gekregen waardoor ik vreselijke angst ervaar. Op momenten dat ik kalm ben, heb ik geen last van hartoverslagen. Verder heb ik vaak het idee dat ik verkeerd adem of te veel let op mijn ademhaling, waardoor ik vaak licht in mijn hoofd ben en soms een gevoel heb van wegvallen/duizeligheid.

Is er iemand die deze symptomen ook heeft ?

Mvg Sam

Sam
22-05-2024
laatste reactie: 22-05-2024

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ben 35 jaar en herken het bovenstaande zeker. Ik had geen gevoel van overslagen, maar druk op borst en enorme steken. Dit triggerde bij mij de aanval. Ook daarna veeel te hoog gaan ademen. En van wekelijks naar dagelijks paniekaanvallen. Dacht telkens dat ik dood zou gaan. Inmiddels allerlei onderzoeken, hartfilmpje, 24 uur registratie, bloedonderzoeken, echo's. Alles is zo top als wat.

Het zit hem in je mind/hoofd/gedachte. Ik wilde het ook niet geloven. Maar het klopt echt. Je angst maakt het gevoel 100 x erger je let er op en dat is een vicieuze cirkel. Ook wil je het absoluut niet weer voelen/krijgen maar dan gebeurt het juist.

Angstisok.nl is heel interessant. Aanrader. Het zit hem vaak ook in een te lang te hoog stress niveau.

Met mij gaat het stap voor stap beter en heb al weken geen paniekaanval gehad

Erwin
22-05-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>