Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Vreselijk angst


Al sinds vorige jaar september last van een burnout met angstklachten en paniekaanvallen.
Stapje bij stapje ging het wat beter ik rij weer auto kan sinds een paar weken de paniek geen paniek laten worden. Dus de angst is beter maar man man man wat een klachten. Momenteel heb ik elke dag tot zo ie zo een uur of 4 een vreselijk raar afwezig hoofd. Kan geen 2 min verder kijken. Ook raar gevoel in mijn hoofd soort druk alsof je hoofd ontploft. En hoofdpijn op z'n tijd ook nog is. Ook is buiten vreselijk de wereld voel eng en raar. Soms zo erg dat ik niet een kan lopen buiten tis alsof de tegels me doodslaan. Ik ben hier heel bang voor.
Ook in bed kan m'n hoofd soms ineens de regie op de negatieve manier overnemen ik ben dan heel bang zelfs de kast op mijn kamer voelt eng aan alsof mijn geest me lichaam verlaat. Ik kan me tegenwoordig wel zo rustig houden dat hetgeen paniek wordt, maar ben zo bang voor al die klachten. Bang dat er iets helemaal fout zit in mijn hoofd. Ik kan moeilijk genieten snel huilen enz. De angst dat ik iets ergs in mijn hoofd heb en gek wordt is heeeel groot.

Wie herkent dit?

Lizette
15-05-2024
laatste reactie: 15-10-2024

1
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi Lizette,
Ik herken je klachten helemaal. Ik heb een enorme terugval na 10 jaar aanvalsvrij door medicatie waar ik half jaar geleden mee ben gestopt.
Door te luisteren naar het boek van Claire weekes heb ik tot nu toe het kunnen inhouden dat het niet in een aanval komen maar ik loop de hele dag met een heel onrustig naar gevoel en hartkloppingen. Het lijkt alsof ik elke moment van de dag aan het vechten ben tegen angst. En enorm zweverig alsof ik naast me lichaam loop en er elk moment iets erg kan gebeuren.

Soufar
25-05-2024
Reageer:
Angst is er en komt terug. Ik denk dat het belangrijk is om dit te beseffen en er niet tegen te vechten. Ik probeer angst te zien als een vriend die ik overal meeneem. Vooral op dode momenten moet je er af en toe tegen praten. Ik ben 31 jaar en ik kamp er al enkele jaren mee. Sommige dagen beter als anderen. Enkele tips om gedachten te verzetten.
1. Rustige muziek opzetten en ademhalingsoefeningen
2. Kruiswoordraadsels oplossen
3. Havermoutontbijt
4. Zeker niet stoppen met werken of andere dingen. Hoe meer je doet hoe meer je je gedachten kan afleiden


Daan
15-10-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>