Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Voortdurende onrust/spanning in mijn lijf

Sinds 2,5 week ben ik 'getrakteerd' op een angst- en paniekstoornis. Ik heb de hele dag onrust in mijn lijf. Een vreselijk gevoel is het! Bijna onhoudbaar! In de ochtend is t het ergste. Dan neem ik 2x 10 mg Oxazepam. Verder neem ik Paroxetine (sinds 2 weken verhoogd van 20 mg naar 30 mg) en voor de avond Quetipine. Soms heb ik wat goede momenten maar ik ben er 24/7 mee bezig. Als ik wakker word, voel ik gelijk die spanning in mijn lijf. Elke dag hoop ik dat de genezing inzet. Gister een goede dag, heel blij mee, maar vandaag weer erg onrustig.
Hoe kom ik toch weer rustig?
Herkenbaar iets voor anderen?

Ilse
09-05-2024
laatste reactie: 11-08-2024

5
24
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi Ilse...

Ik sta ook elke dag op met zo'n zenuwachtig gevoel... Ik pak er ook oxazepam voor maar echt rustig word ik niet... Ik tril ook best veel.. Slik nu ook 20 mg escitalopram ben nog in de ophoog fase...
Maar heb jij iemand om mee te praten?

Esther
11-05-2024
Reageer:
Hoi Esther, bedankt voor jouw reactie!
Ik ga 1x per week naar de huisarts.ik heb er overdag ook last van helaas. Ben wel zoekende naar een psycholoog maar ze zitten zo vol allemaal. Net als je hulp nodig hebt, ist er niet.
Ik slik ook Paroxetine 30 mg sinds 2 weken (was eerst 20 mg). Dit slik ik al 26 jaar en is altijd super goed gegaan! Tot 2,5 week geleden dus.
Ik wil zo graag van dit klote gevoel af en weer werken!
Heb jij wel psychologische hulp en werken jouw medicijnen? Hoelang heb jij last van deze klachten? Ik hoor heel graag van je!
Gr Ilse

Ilse
11-05-2024
Reageer:
Goedenavond Ilse;

Na het lezen van je verhaal heb ik het gevoel dat we dezelfde klachten hebben (gehad). 24/7 angst en onrust. Ik omschreef het altijd alsof iemand me liet schrikken en bij dat gevoel van het heftigste schrikmoment dat die continu in je lichaam blijft. Heel naar.

Heb er ruim 2 jaar ervaring mee. Gaat nu steeds beter en heb nooit medicijnen gebruikt. Dit is een bewuste keuze van mij geweest omdat ik de oorzaak wil aanpakken en niet gevoelens wil onderdrukken. Angst voel je in je lichaam maar zit allemaal in je hoofd. Ik ben vooral met mijn mindset aan de gang gegaan en merk grote stappen vooruit. Ik had ook enorme paniekaanvallen waarbij ik telkens dacht, ik ga dood.

Ik heb een privé coach/therapeut ingeschakeld en veel podcasts geluisterd. Daarnaast meditatie, zo weinig mogelijk negatieve prikkels binnen krijgen en minimaal 1 dag in de week geen afspraken en verplichtingen.

Hopelijk kan je hier wat mee. Je mag me ook altijd even berichten om ervaringen te delen en elkaar te helpen

Erwin
12-05-2024
Reageer:
Hoi Ilse...

Ik zou ook zo graag van dit klote gevoel af willen,sta nu elke dag op met angst en kom gewoon niet vooruit,vind aankleden al vermoeiend...herken je dat?
Ik kom bij een psychiater voor mijn medicijnen maar heb nog niet echt het gevoel dat ze aanslaan...en heb ook een psycholoog...maar het gaat allemaal zo moeizaam...werken kan ik op dit moment ook niet...voel me zo alleen met mijn gevoel heb jij dat ook? Groetjes Esther

Esther
13-05-2024
Reageer:
Hoi Esther en Erwin, bedankt voor jullie reacties!
Ik zou graag met jullie in contact willen komen buiten dit forum om elkaar te steunen!
Helaas mag je hier geen tel nrs plaatsen. Hebben jullie een idee hoe we dat kunnen doen? Mss via Facebook.
Zoek mij maar op, graag!
Ja, Esther, ik herken jouw verhaal! Die vreselijke onrust in mijn lijf vanaf t moment dat je wakker bent. Ik ben ook in de ziektewet. Ik wil zooo graag weer aant werk maar lukt nu echt niet. Ik wil mijn oude leventje weer terug waarin ik van alles geniet en niks eng vindt!
Hoeveel mg aan medicijnen slik jij nu? Ook Oxazepam erbij?
@Erwin: zonder medicijnen zou ik echt helemaal nergens zijn! Deze heb ik hard nodig.

(Redactie: Om mogelijk misbruik van persoonsgegevens te voorkomen, verwijderen we deze enkele weken na plaatsing)

Anoniem
14-05-2024
Reageer:
Ik heb een Ilse toegevoegd, ik hoop dat ik de goede heb!

(Redactie: Om mogelijk misbruik van persoonsgegevens te voorkomen, verwijderen we deze enkele weken na plaatsing)

Esther
14-05-2024
Reageer:
Ik ben Esther Miss kun je mij zoeken?

(Redactie: Om mogelijk misbruik van persoonsgegevens te voorkomen, verwijderen we deze enkele weken na plaatsing)

Esther
14-05-2024
Reageer:
Woon je in Asten,Esther? Ik heb er 2 een vriendschapsverzoek gestuurd. Ik heb van jou niks ontvangen. Ik woon in Wijchen.

Ilse
14-05-2024
Reageer:
Klopt ik woon in Asten maar ik zie jou verzoek nog niet helaas

Anoniem
14-05-2024
Reageer:
Hoi allemaal, ook ik heb sinds 1.5 jaar last van angst/stress etc. Ook bewust niet aan de medicatie omdat ik hier niet de oplossing in zie (op aanraden van mijn coach). Jullie gevoelens herken ik volledig..Inmiddels gaat het stukken beter en weer volledig aan het werk. Grote omslag voor mij is geweest het stoppen met vechten en het er maar laten zijn. Het boek Angst is oké heeft mij hier ontzettend mee geholpen. Ook mij mogen jullie eventueel toevoegen op FB.

Paul
17-05-2024
Reageer:
Hoi Paul, bedankt voor jouw reactie.
Wat is jouw volledige naam, dan zoek ik je op op FB.
Maar zonder medicatie....wow....dat is heel knap! En slaap je wel goed? Word je ook wakker met een gevoel wat eigenlijk niet te houden is zo naar?
Werken kan ik nog lang niet....helaas. Daarvoor ben ik nog veel te ver heen.

Gr Ilse

Ilse
24-05-2024
Reageer:
Hoi Ilse,

Wat bizar om te lezen, het is alsnog ik het zelf geschreven heb. Ook het alleen voeren erin, niemand in mijn omgeving herkent dit en na 2,5 jaar merk ik dat het begrip ook een stuk minder wordt.
Ik gebruik ook oxazepam en nog een anti depressiva waar ik even de naam van kwijt ben.
Inmiddels ben ik weer gestart met therapie, deze x cgt. Ook al schematherapie gehad, begeleiding vanuit praktijkondersteuner. Hopelijk kan dit handvaten bieden om hiermee om te gaan.
Ondertussen werk ik deels, deels ziektewet. Op het werk overigens erg veel begrip wat superfijn is.

Marinke
29-05-2024
Reageer:
Wat goed dat je (deels) werkt, Marinke! Dat zit er bij mij echt nog niet in. Helaas. Ik zou wel willen. Helpt CGT goed voor je en schematherapie?
En hoeveel mg antidepressiva neem je en hoeveel Oxazepam?

Groetjes Ilse

Ilse
30-05-2024
Reageer:
Hi allemaal,
Ik herkend me heel erg in jullie situaties. Ik loop de hele dag met dit vreselijke angstige gevoel. Ene keer zet het door en de ander keer niet maar het gevoel ik constant. Ik heb het gevoel dat ik niet meer leef…

Soumaya
31-05-2024
Reageer:
Ik herken me helemaal in jouw verhaal.
Precies de zelfde klachten als jij. Die onrust /opgejaagd heid is een verschrikkelijk gevoel.
Ook ik ervaar dit sinds eind april van dit jaar.
Nu aan antidepressiva 10mg zit in opbouwfase. Ook net als jij quetiapine voor de nacht. Ik slaap hier idd beter door. Voor de rest is het een hele. Sterkte

Freddeke
03-07-2024
Reageer:
Herkenbare verhalen allemaal.
In het algemeen kan ik nog vrij goed functioneren (voor de huitenwereld)
Geen medicijnen hier (ben ik ook angstig voor.)
Heb een partner, leuke kinderen, prima baan, ik sport.
Maar toch, ik woon alleen, en soms is dat heerlijk, en soms beklemmend omdat je dan in mindere periodes alle tijd hebt je zelf gek te maken. Dus dan afleiding zoeken, verdoven (geen drugs)

Newbee
06-07-2024
Reageer:
Angst is ok heb ik ook dat boek.
De theorie klopt volgens mij goed, ik vind de schrijfwijze niet heel prettig. Maar dat zal voor iedereen verschillend zijn.

Geen FB hier

Newbee
06-07-2024
Reageer:
Hoi Feddeke, wat een ramp, hè? Heb jij FB dan kunnen we evt wat contacten en ervaringen uitwisselen?
Zoek je mij op: 
Het is zeker een hel!
Ik ben nu Paroxetine aan het afbouwen en ga over naar Venlafaxine.
Ik hoop dat je mij kunt bereiken.
Groet Ilse

(Redactie: Om mogelijk misbruik van persoonsgegevens te voorkomen, verwijderen we deze enkele weken na plaatsing)

Ilse
07-07-2024
Reageer:
Ik herken dit ook heel erg.
Het onrustige. Ik kan er ook heel emotioneel door zijn. Helemaal als het in de ochtend als begint.
Ik heb het nu ongeveer een half jaar.
Ik zou ook graag de oplossing vinden zonder medicatie. Niet omdat ik medicatie verafschuw, maar meer omdat ik wil leren snappen wat het is, zodat ik mijzelf als medicijn kan inzetten. Iemand tips?

Groetjes

Anoniem
21-07-2024
Reageer:
Hoi Anoniem,

Hier gaat het zonder medicijnen beter.
Ik heb het met periodes al heel lang.
Ik heb een programma gevolgd en dat heeft me zeker geholpen, al ben ik er zeer zeker nog niet.

Het moment dat die angst/paniek/overspoeling er komt, is vaak niet zomaar ineens maar doordat je "emmer" zich in jaren geeft gevuld.
Meestal een ophoping vanwege de manier waarop je met situaties omgaat die je spanning geven. Anderen in exact dezelfde situaties hebben daar geen last van.

Reden is hoe je (onbewust) denkt met die situaties, vanuit je verleden. Opvoeding bv

Newbee
21-07-2024
Reageer:
Hey,

Jeetje wat is het ergens fijn om te lezen dat wat ik voel en ervaar ook bij andere voorkomt. Uiteraard enorm vervelend voor jullie allemaal want ik weet als geen ander hoe vreselijk het is.

Hier sinds november vorig jaar inderdaad het contante “benauwde” gevoel, bonzend hart en met regelmaat paniekaanvallen. Ik word helemaal gek van mezelf.. Ik loop sinds eind juni bij een praktijkondersteuner en heb oxazepam, die ik probeer zo min mogelijk te slikken. Ik vind van mezelf dat ik het zonder medicatie moet kunnen, alleen loopt de spanning ooit zo hoog op dat ik echt niet meer weet waar ik het zoeken moet en slik dan 1/2 tablet van 10 mg om het een klein beetje degelijk te maken.

Ik zou graag aansluiten bij het groepje dat jullie gemaakt hebben om er over te praten. Ik merk dat mensen in m’n omgeving het niet altijd begrijpen.

Bedankt voor jullie verhaal.

Kimberly
31-07-2024
Reageer:
Ik weet niet of het voor iedereen gelukt is elkaar te bereiken.

Maar ik heb ooit eerder een emailadres aangemaakt (zie ook verhaal 499, Never give up hier) om zo eventueel mensen te kunnen koppelen zonder dat hier alles publiek neergezet hoeft te worden.

Samenstaanwesterk2024@hotmail.com

Mocht iemand daar via deze weg gebruik van willen maken, stuur maar een mail.

En verder, ik herken de paniekaanvallen enorm goed.
Even afkloppen, de laatste maanden gaat het beter. Minder vaak en minder heftig de aanvallen hier

Newbee
31-07-2024
Reageer:
Hoi Kimberly

Hopelijk heb je kunnen aansluiten bij het groepje op wat voor manier dan ook.
Ik heb op mijn aangemaakte email 1 reactie gekregen tot dusver.
Ik kan zo eventueel mensen met elkaar in contact brengen zonder dat teveel prive gegevens hier op deze site gedeeld worden.
Ik heb namelijk ook al 3 spam mails gekregen op dat adres. Verder geen probleem want het is een algemeen email adres. Maar meer een tip met pas op wat je hier plaatst aan prive gegevens

Newbee
04-08-2024
Reageer:
Heel herkenbaar, en helaas al 20 jaar ervaring. Sinds onze dochter is overleden heeft het weer gigantisch de kop opgestoken en wordt er helemaal gek van. En inderdaad de ochtend is een drama en heeft volgens mij met je cortisol te maken. Oxazepam slik ik al die jaren maar die 10 of 30 mg doen niet veel meer. Zou zo graag mij eens rustig en relaxed willen voelen, maar weet niet meer wat dat is. Heb geen zelfmoord neigingen maar vindt het leven op deze manier af en toe niet meer te harden. Hoop voor jou dat je medicatie helpt en een beetje rust kan krijgen.

Aart
11-08-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>