Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Eindeloze angsten

Ik heb al zo'n 10j een angststoornis en hypochondrie. Angst voor de angst, angst voor het leven, angst voor ziektes, ... ik probeer het mijn leven niet te laten beheersen maar eerlijk? Het doet het wel. Hoewel ik hulp krijg van een psychologe en medicatie neem, blijft het gevoel steeds sluimeren tot het ineens tot een uitbarsting komt. Rationeel weet ik dat het niets is, maar toch.. wat als het dat wel is? Ik ben enkele jaren geleden op spoed opgenomen met een galcrisis. De dokter zei toen dat ik enorm veel geluk heb gehad. Of ik de symptomen dan niet had gevoeld? Dat blijft door m'n hoofd spoken.. ik had namelijk wel symptomen, maar doordat ik al jaren prikkelbare darmsyndroom heb, weet ik het daaraan. En de zorgprofessionals met mij. Dus.. wanneer weet ik of ik écht een crisis heb en wanneer zit het in mn hoofd? Hartkloppingen, darmproblemen, misselijkheid, hyperventilatie, overgeven.. elke dag is het wel iets. Mijn genetische kaarten zijn niet goed. Borstkanker id familie, hersentumor, darmkanker, parkinson, ... ook dat maakt deel uit van de dagelijkse beslommeringen. In plaats van voluit te leven en me pas zorgen te maken over dingen die op mijn pad komen wnr ze er echt zijn, leef ik in angst voor de angst en voor wat er misschien kan gebeuren. Zo fucking vermoeiend..

Carmen
08-05-2024
laatste reactie: 18-05-2024

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Heel herkenbaar.
Na een hartstilstand en coma in 2020 en de daarop volgende corona crisis is het wankelend geloof in eigen lichaam gedaald naar 0,0.
Angst en paniek beheersen mijn leven.
Dit levert onbegrip op "wees dankbaar dat je nog leeft" "verzet je toch een beetje" "ga leuke dingen doen"
Natuurlijk ben ik dat en wil ik dat maar het gaat niet, ik ben gekidnapt en zit in een kelder van angst.
Sorry, misschien geen bemoedigend relaas
maar ik begrijp je.
Groet Daan

Daan
11-05-2024
Reageer:
Herkenbaar. Het overvalt je ineens , ik sta op de wachtlijst voor een psycholoog. Echt mijn levens in is op deze manier ver verdwenen en ik was altijd zo leuk!🥲

Heleen 157
18-05-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>