Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Angst, paniek, een stoornis, wat is dit nu precies???

Hi allen,

Ik ben 26 jaar, gelukkig geen heftige (jeugd)trauma's of wat dan ook gehad.
Het begon echter een paar maanden geleden, in juni, dat ik 's nachts wakker werd en dacht dat ik doodging door hyperventilatie, hoge hartslag, snakken naar adem, het voelde alsof mijn ziel eruit gezogen werd.
Bij de huisarts geweest de dag erop en die dacht vast een of andere nachtmerrie. Ok, en door. Paar weken geen last van gehad.
Toen op vakantie gegaan naar Griekenland met mijn vriend, 2 weken.
Op ongeveer 1,5 week werd mijn vriend niet goed op vakantie. Ook druk op zijn borst, hartkloppingen, benauwd etc. Maakte hem (en mij) heel paniekerig. Uiteindelijk naar het ziekenhuis gegaan daar. Alles getest, wat medicijnen gekregen. Vanaf dat moment blijft mijn vriend deze klachten houden.
Toen ik terug was van vakantie en 1 week aan het werk was, ineens zelf weer een super hoge hartslag (170) toen ik achter mijn bureautje zat. Vanaf dat moment ingestort. 3 weken lang liggen op de bank, bang zijn, hoge hartslag, weinig eten, somber, huilen. Leek wel een korte depressie (geen ervaring mee maar zo voelde het).
Weken erna tot nu, erg veel last van angst, paniek in mijn lijf. Ook 1x een paniekaanval gehad. Ik ben in therapie en loop bij een praktijkondersteuner. Mijn klachten: spanning in mijn keel, misselijk, duf in mijn hoofd, duizelig, warme oprispingen etc. Ik kan GEEN rust in mijn hoofd vinden. Bij alles wat ik doe denk ik: komt het weer? komt die paniek weer? wat voel ik nu? Mijn gedachtes vliegen overal naartoe.
Heb niet het idee dat de praktijkondersteuner en therapeut mij kunnen helpen. Therapeut stelt hypnotherapie voor. Iemand ervaring mee? Ook heb ik medicijnen gekregen van de huisarts voor minder angst, maar durf ik niet te nemen. IK WORD GEK van binnen doordat ik geen perspectief heb. Ik heb gewoon ook geen idee waar het bij mij vandaan komt, ik leid een normaal leven, geen problemen, alles loopt op rolletjes.
Zou het komen dat ik een trauma heb opgelopen in het ziekenhuis toen mijn vriend daar opgenomen werd op vakantie? Ik ben zelf wel een enorme overdenker van nature, maar HOE KOM IK HIER VANAF!!! Ik heb niet het idee dat ik met praten verder kom.... Ik word gek van de fysieke klachten en ELKE DAG opstaan met de vraag; wat gaat vandaag weer brengen? hoe ga ik me voelen? zou ik weer paniek krijgen????

M.
16-10-2024
laatste reactie: 20-10-2024

1
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Tip. Ga luisteren, vanaf begin, naar de Podcast Wijnand van Dam. Live coach aan zee. Heb ik zoveel aan.

Anoniem
18-10-2024
Reageer:
Heb je enig idee waarom je in juni zo wakker werd?
Het klinkt nu vooral als angst voor de angst (heel herkenbaar..)

Newbee
20-10-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>