Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Super bang voor ernstige ziektes

hoi ik wil even mijn verhaal doen en hopen dat iemand zich hier in herkent ?

Ik ben 18 jaar oud en t begon allemaal deze zomer ik was op vrienden vakantie en we hadden allemaal gedronken en weinig slaap , de volgende dag ging ik zonnen en voelde ik mijn hart tekeer gaan k was bang en raakte in paniek op dat moment liep ik rondjes te dwalen en me hartslag ging nog 20 x zo snel ik liep naar de bali van het hotel en vroeg om een dokter uiteindelijk ging het wat beter maar toch was ik erg bang dezelfde avond kwam er toch een dokter want k vertrouwde het niet die nam me bloeddruk af en hartslag en t was niet goed zei die ik schrok me kapot , ( hij kon het niet meten vanwege stress) uiteindelijk medicijnen meegekregen (diazapam ) en dat maakte me wel even rustig dag erop was k nogsteeds doodsbang ik durfde niks wou niks tot ik een Nederlandse dokter had gevonden en die testen me nogmaals en die beloofde me dat t stress was ,en toen verdwenen me klachten van me hart meteen .

Maand later had k weer een feestje en dag erop ging k weer zonnen en 3 x raden ik dacht weer dat k hartklachten had want t begon weer opnieuw die dag had k ook iets in de avond , niet heen geweest ik sluiten mezelf helemaal op door angst en wou niks, medicatie gebruikt voor tegen de stress ( diazapam ) dag erop was k nogsteedst doodsbang en durfe ik niks hele dag heel internet opzoeken of ik wat had en kwamen alleen maar slechte dingen uit en weer medicatie genomen, dag erop weer huisarts gegaan en gekeken en gezegd dat ik super gezond ben en er niks aan de hand is . toen was k echt gerust gesteld en had ik even een leuke tijd voor maar 3 dagen en toen begon t echte probleem .

Die vrijdag had k een feestje met me vrienden ik kwam er heel de dag voelde ik me top fit tot k daar was en me ineens wat slap voelde beetje een moe gevoel ik maakte me zorgen ik schrok ervan ben toen naar huis gelopen en maakte me weer helemaal druk kreeg ook last van me linker nek spier dus had weer een medicijn genomen na een uur ging k weer terug naar me vrienden en ging weer alles goed en daarna ook nog gelogeerd met me vrienden en tot schreeuwen na alles ging goed, dag daarna ging k de hond uitlaten en voelde k me eigen een beetje sloom in me hoofd een beetje een dof gevoel , en daar schrok ik enorm van ik ging zoeken op internet ( licht in het hoofd) terwijl k dat nier zo zeer was alleen een beetje een zwaar achterhoofd , en er stonden miljoenen dingen die het konden zijn maar ik koos natuurlijk voor de zin kanker ik dacht en denk nu nogsteeds dat ik een hersentumor heb na de wandeling compleet gestrest en weer medicatie genomen om mezelf rustig te houden ik was erg bang omdat ik dat nog veel enger vond dan me hart ik ging heel internet af en werd overal naar van nu is het 2 weken verder en soms voel k helemaal niks ( als ik rustgevende dingen doe ) en als k dingen ga doen zoals naar me vrienden of drukke plekken ga k mezelf weer dof in me hoofd voelen en begin ik weer te stressen daarbij ben ik constant gespannen en kan ik nier herinneren dat ik 1 uur lang gedacht heb dat ik gezond ben geweest in die 2 weken tijd. gebruik nu dagelijks oxazepam wat je slap kan maken , en heb al 14 x de spoedpost gebeld en me klachten uitgeld nek irritatie en beetje een zwaar gevoel in me hoofd ( geen hoofdpijn) en ze zeggen steeds nee er is echt niks beloofd en ook 1 op 1 met me eigen huisarts 2 x
Nee er is niks beloofd, iedereen om me heen zegt ook beloofd dat er niks is maar ik kan het niet geloven ik voel iets en dan moet het ernstig zijn terwijl ik geen enkel symptoom heb van een hersentumor ik zit mezelf helemaal gek te maken en het lijkt wel niet weg te kunnen gaan ook naar de fysio geweest en die zei dat me nekspieren gespannen. Kunnen zijn door de stress ik weet het allemaal niet meer ik ben bang dat ik iets geks heb op zo jonge leeftijd vanwegen een kennis die het 4 weken geleden heeft gekregen van 23 jaar. Ik voel me altijd top fit wel altijd een angstige jongen geweest maar nooit dat ke me langdurig zo voel en wil er vanaf want k durf nu bijna niks meer momenteel ook niet naar school/werk.

Weet iemand hier raad mee of een geruststelling of tips? Of maakt iemand het zelfde mee ik hoor het graag dankjewel alvast (:



Anoniem
29-09-2024
laatste reactie: 12-10-2024

4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Alcohol en zon is geen goede combinatie. De ene is daar al gevoeliger aan dan de ander, maar het blijft een slechte combo. Niemand kan “beloven” dat je niks hebt. In de geneeskunde is niets 100% zeker. Zelfs als ze je vandaag binnenste buiten keren kan er morgen iets gebeuren of iets uitspringen. Het heeft geen enkel nut je er druk in te maken, behalve als je echt aanhoudende klachten krijgt natuurlijk.
Sterkte, ‘t is niet makkelijk.

N.n.
01-10-2024
Reageer:
Ik herken mij in je verhaal,
Vaak als ik alcohol had gehad of ging stappen als ik moe was kreeg ik klachten,
Vaak komt dit doordat als je moe bent je klachten en gedachtes sneller op gaan spelen.
Ik heb daardoor gekozen geen drank meer te nemen ook niet op feestjes.
Dit heeft 80% van mij stress klachten en andere klachten weggenomen.
ook moet je leren goed naar je lichaam te luisteren, als je voelt dat je je al wat moe bent of gespannen voelt neem dan de rust ipv te kiezen voor bijv sociale uitjes.

Anoniem
05-10-2024
Reageer:
Ik zeg niet dat er iets mis is met je want dat kan altijd.

Nu ik denk dat het ook in je hoofd zit en je getriggerd wordt door die ene keer dat je het hebt meegemaakt. Komt die angst altijd naar boven op die momenten waar je er echt aandenkt ik zelf heb ook al jaren last van hypochondrie en heb er voor therapie gevolgd die me wel anders deed denken (veel beter nu ;)) . Probeer wnr je die momenten hebt ipv te panikeren eens gewoon afleiding te zoeken, ik weet het het is moeilijk. Maar afleiding helpt enorm veel ook probeer er over te praten met bvb je beste vriend die meegaat feesten. Als hij of zij dan ziet dat je begint te stressen kan die je afleiding of op je in praten dat helpt ook altijd.

Hou je goed en geloof de dokters als ze zeggen dat alles ok is die hebben er voor gestudeerd en weten het wel. Ow nog een tip zoek niet op op internet is echt het slechtste dat je kan doen.

Tom
06-10-2024
Reageer:
Je kan ook een afspraak maken bij de praktijkondersteuner van je huisarts. Daarmee kan je in gesprek en een plan maken. Succes!

Miep
12-10-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>