Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Angst en paniekaanvallen.

Bij mij begon het 2,5 jaar geleden, na corona. Ik kreeg van de een op andere dag een brok in mijn keel, het gevoel dat ik moest overgeven of zou stikken. Ik werk in een winkel en voelde mij achter de kassa heel erg opgesloten wanneer dit gevoel naar boven kwam, wat als ik moet overgeven terwijl er een klant voor me staat, daar begon het vlucht gedrag. Proberen mensen (klanten) te ontlopen. Daarna ging het over in extreme duizeligheid, de brok in de keel werd minder en duizeligheid kreeg ik ervoor terug. Bij het adviseren van klanten kreeg ik dan ineens heftige duizeligheid, ik kreeg het ontzettend warm en ik moest vluchten. In de supermarkt werd ik soms ook duizelig waardoor ik mijn boodschappen ging bestellen. Dit heeft een aantal maanden geduurd. (Heb het altijd verborgen gehouden ik dacht het gaat wel weer over)
Maar toen kwam ineens de klap, een hele heftige paniekaanval op mijn werk, vanaf dat moment kon ik niks meer. Mijn lichaam zat vol spanning, de hele dag door. Toen heb ik alle emoties losgelaten, mijn ouders de situatie verteld en tijdelijk weer thuis gewoond omdat ik ineens niet meer alleen thuis durfde te zijn.

Maar ik moest mijn angst overwinnen, ik ben in therapie gegaan (cognitieve gedragstherapie) het ging beter, na 6 maanden in de ziektewet weer rustig opbouwen op mijn werk, soms speelde de angst zich weer op maar het ging beter. Behalve wanneer ik bij een klant thuis moest zijn, wanneer ik inval bezorger was, dan gierde de duizeligheid spanning en angst weer door mijn lichaam.

Ik ben van nature een ongelofelijk sociale meid, niemand kon zich voorstellen dat ik een sociale angst heb opgebouwd vanwege die duizeligheid. Ik ben degene die altijd een praatje maakt en overal even bij gaat staan op een feestje of ander uitje. Dit is bij mij helemaal verdwenen.
Alleen als er wat biertjes in zitten (op een feestje of in de kroeg) dan komt mijn ware ik weer naar boven, de meid zonder angst. Dan ga ik ook rustig het podium op en pak de microfoon en zing een liedje voor 400 man in een feesttent. (Dan ervaar ik ook geen duizeligheid) Nuchter durf ik mensen amper nog aan te kijken zonder dat de stress vlekken me in de hals trekken.

Maar goed, nu ging het een hele poos goed, en merk ik de laatste tijd, dat alles opnieuw begint, duizeligheid komt weer heftig terug, spanning in mijn lichaam, voorhoofd en kaken, wazig zien, ik heb de zonnebril zelfs op wanneer het regent. Snel overprikkeld, de paniek wanneer ik achter de kassa sta heb ik weer niet goed onder controle. Maar vooral die klote duizeligheid. Een vermogen uitgegeven aan therapieën, ademhaling cursussen, noem het maar op. Niks helpt. Ik ben inmiddels wel wanhopig aan het worden. Ik wil nu hypnotherapie gaan proberen. Hopelijk bied dat uitkomst.

Heeft iemand advies of tips of een herkenbaar verhaal? Ik hoor het heel graag. Ik weet niet meer wat ik moet doen.

L.i.s
24-09-2024
laatste reactie: 10-10-2024

4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Om mijn bovenstaande verhaal nog even aan te vullen, toen ik de eerste keer herstellende was had ik ook last van extreme vermoeidheid, dat is nu gelukkig zo goed als over, waar ik nog wel last van heb is af en toe een soort kortsluiting in mijn hoofd, ineens een blackout, erg vergeetachtig ook.

L.i.s
24-09-2024
Reageer:
Hey Lis,

Ben je al bij een echte GZ psycholoog geweest? Daarnaast ook yoga doen 2 keer in de week zal je niet normaal veel helpen. Vooral voor de ademhaling en paniekaanvallen.

Groetjes Nina

Nina
25-09-2024
Reageer:
Om mijn bovenstaande verhaal nog even aan te vullen, toen ik de eerste keer herstellende was had ik ook last van extreme vermoeidheid, dat is nu gelukkig zo goed als over, waar ik nog wel last van heb is af en toe een soort kortsluiting in mijn hoofd, ineens een blackout, erg vergeetachtig ook.

L.i.s
25-09-2024
Reageer:
Ik heb al van alles gedaan Hypnose Haptonomie LEMDR COGNITIEVE therapie heb wel 30 boeken over angsten ggz gelopen ik weet mij geen raad meer vannacht hevige Paniekaanval gehad nog nooit .snachts gehad ik ben bang dat ik het vannacht weer krijg ik sta op met angst en ga ermee naar bed raak overal van in paniek en dan vreselijke duizelingen ik ben helemaal onderzocht en 4 weken geleden 9 bloedonderzoeken gehad en was allemaal goed chloresterol ook goed hartfilmpjes gehad maar zodra ik maar wat voel of naar buiten moet wat ij niet dirf meteen angst en altijd voor de dood ik was al niet dik maar ben door slikfobie erbij 18 kg afgevallen ik ge bruik 3x daags diazepam 5mg en had Citapolam gekregen erbij maar daar ben ik snel mee gestopt dat maakte het nog erger ik ben radeloos GGZ propt je vol met medicijnen zijn er meer mensen die Hypogondrie hebben ik zou het liefst in een groep willen met mensen die de zelfde klachten hebben dan kan je elkaar steunen maar ik heb al in mijn woonplaats geinformeerd maar helaas is dat er niet allemaal veel sterkte gewenst gr Joke

Joke
10-10-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>