Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

CHV en paniekaanvallen, bang voor hart

Hoi, bij toeval kwam ik dit forum tegen en ben blij dat ik dit gevonden heb.
Ik ben Saar, 42 jaar en ik heb al 11 jaar paniekaanvallen en chronische hyperventilatie.

Hier mijn verhaal:

Het is allemaal begonnen toen mijn moeder plotseling overleden is. Ze denken hartstilstand, toen ik het nieuws hoorde begon ik te hyperventileren aan de telefoon. Had dit nog nooit gehad.
Paar weken later zat ik gewoon rustig in de badkamer mijn makeup te doen en voelde mij opeens niet goed. Zweten, tintelingen en druk op mijn borst. Ik heb toen de dokter meteen gebeld omdat ik dacht ik heb een hartaanval. Eenmaal bij de dokter heeft die voor de zekerheid een ambulance laten komen. Eenmaal in het ziekenhuis kreeg ik te horen dat ik een paniekaanval heb gehad.
Dat was dus mijn eerste keer, en sindsdien is het niet meer weggegaan.
Ben nog 2x met de ambulance opgehaald en 3x een ambulance laten komen naar mijn werk, omdat mijn collega's dachten dat ik zou neervallen.
Ook die keren paniekaanval/ hyperventilatie.

3 jaar na het overlijden van mijn moeder is mijn tante ook overleden. Gewoon neergevallen midden in de nacht toen ze naar de toilet ging. Een jaar later ook mijn vader overleden en ook daar was het iets met het hart.

Ik ben dus nu ook bang dat ik iets aan mijn hart heb of ga krijgen. Al 1000x naar de dokter geweest maar alles is goed. Bloeddruk, hart en Bloed uitslagen.

Ik ben naar de psycholoog geweest, dat heeft even geholpen. 8 maanden ongeveer en nu sinds vorige week is het weer superheftig.

Vorige week maandag weer een paniekaanval gekregen die langer duurde dan anders. Ik kon niet meer. Heb mij ziek gemeld op werk en meteen de arbo gebeld dat het weer niet goed gaat.

Ik ben al in behandeling van poh en die zegt ik heb een angststoornis ontwikkeld. Ik voel mij echt niet goed ook. Al de hele week duizelig, raar gevoel in mijn hoofd en heb moeite om naar buiten te gaan.
Ik ben gister na een week naar buiten gegaan een stukje wandelen. Ik kreeg weer angstgevoelens en wilde naar huis, maar ben toch verder gelopen waar ik best trots op ben. Wel was ik super duizelig.

De poh heeft mij weer aangemeld bij de ggz. Alleen die wachttijd is erg lang.
Ook stelde ze voor om medicatie te gaan slikken voor mijn angst maar dat wil ik niet. Ik ben bang dat ik slaperig ga worden en de controle ga verliezen over mijzelf.

Trouwens wat ik paar keer per dag doe is:

- hartslag meten + zuurstof
- Bloeddruk meten

Ik moet daar eigenlijk mee stoppen maar zodra ik weer een steekje voel raak ik in paniek

Dit was zo een beetje mijn verhaal. Hoop niet dat het te lang is geworden. Maar ben blij dat ik het even van mij kan afschrijven.

Trouwens.. iemand die van de chv en angst is afgekomen? Want soms zie ik het echt allemaal niet meer zitten en denk ik dat ik echt gek ga worden im mijn hoofd.
Ik wil er zo graag vanaf komen, wil mezelf weer kunnen zijn zonder die stomme angst.

Bedankt voor het lezen.

X Saar

Saar
02-09-2024
laatste reactie: 06-09-2024

4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Wat een aangrijpend verhaal. Ik heb er ruim 2 jaar last van gehad. Na het lezen is alles zo herkenbaar. Elke dag de angst voor de dood... precies dat.

Ik deed ook altijd hartslag meten en onder de 60 was ik in paniek. Ook regelmatig hele dagen een paniek gevoel en elke lichaamssensatie was een hel.

En 4 x zo erg gehad dat ik het echt dacht. Zo' druk op de borst alsof ik uit elkaar plofte en ook geen lucht met kreeg. Zo eng en het meest naar gevoel wat je kan bedenken.

Angst is een emotie en gaat nooit weg. Dat is juist goed, wanneer het nodig is. Maar jouw mechanisme is veel te strak afgesteld en heeft een reset nodig. In je hoofd.

Lees het boek angstisok.nl, heel verhelderend. En gun je brein rust en stop met meten. Dit maakt je angstig ipv veilig. Vertrouw je prachtige lichaam. Je bent een mooi en gezond mens.



Erwin
02-09-2024
Reageer:
Ja idd, ik heb dus ook de hele dag een opgejaagd gevoel. Begint meteen als ik wakker word eigenlijk.

Ik heb over dat boek gehoord idd, misschien toch maar aanschaffen en hopen dat het een beetje helpt.

Saar
03-09-2024
Reageer:
Heftig en veel allemaal. Niet heel vreemd dat het vanalles met je doet.
En een herstel heeft dan zeker ook tijd nodig.

Alleen val je (net zoals bijna iedereen hier) steeds terug. En daar moet je dan aan werken, en dat us een flinke klus. Het goede nieuws is, het kan wel.!

Alleen dat gaat echt niet van de ene op de andere dag, en daar moet je zelf ook het nodige aan doen.

Ik heb zelf een online training gevolgd, en ik ben er voor mezelf van overtuigd dat dat een hele goede is. Er wordt duidelijk in stappen (dus niet alles tegelijk) uitgelegd wat er gebeurt en waarom. En welke dingen je allemaal kan doen om kleine stapjes te maken naar een structureel herstel.

Ik ben er zeker nog niet, en heb ook nog terugvallen. Maar ik merk dat ik daar beter mee omga, en daardoor zijn de paniekaanvallen korter en minder heftig. Ik moet vooral in de periodes dat het goed gaat, meer oefenen. (Terwijl ik juist dan bijna niets doe).

Het boek Angst is ok heb ik ook, maar ik vind het niet zo. Ja je moet je angst leren aangaan en accepteren, maar ik vond de manier van schrijven en uitleg wat je moet doen niet prettig (beetje dwingend sons) en minder professioneel. Dus ik had er niet veel aan.
Maar goed, dat is mijn mening. Iemand anders kan het uiteraard wel top vinden.

Newbee
03-09-2024
Reageer:
Hoi,

Wat heftig zeg om te lezen…. Misschien is het interessant om mijn stuk te lezen “wat voor mij doorslaggevend was”. Dat is in ieder geval hoe ik het zie en wat mij heel erg heeft geholpen. Daar vertel ik vooral over het leren accepteren ervan (ja is moeilijk I know) en anders leren kijken naar de angst. Vooral NIET ervan af willen, dan vecht je tegen jezelf terwijl het je iets wilt vertellen. Hoe ik het zie, is dat mensen met angsten in de “fight-flight” modus zitten en dat betekent dus dat je zenuwstelsel ontregeld is. De key (mijn mening) zit hem in het weer leren reguleren van je zenuwstelsel. Dus niet met je hoofd maar met je lichaam. Je kunt jezelf niet uit de angst praten in je hoofd.

Ik geloof er heilig in dat je van deze heftige angsten af kunt komen! Kijk angst in het algemeen zal iedereen hebben maar dat hoort erbij. Nieuwe dingen doen etc zijn spannend. Maar dit, dit kan echt voorbij gaan als je weet tot de oorzaak te komen en wat de angst je wilt vertellen (mijn mening, maar vooral omdat ik het zelf heb mogen ervaren dat dat écht kan!).

You got this!!!!

Liefs

C
06-09-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>