Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Angststoornis en niet kunnen sporten.

Hallo,

Inmiddels worstel ik al 3 jaar met heftige angst en paniek klachten maar ook de bijbehorende fysieke klachten.

Voor mij was het sporten eerst een uitlaatklep, dit ging in het eerste jaar van deze 3 nog best redelijk en haalde hier voldoening uit. Sinds een kleine terugval 2 jaar geleden is fitness voor mij weg gevallen en nu is het wereldje zodanig klein geworden dat ik ook niet meer een paar kilometer kan hardlopen. Ik heb alles al geprobeerd om echt met aller lichtste te gaan opbouwen.

Wat ervaar ik? Tijdens het sporten voel ik me al niet fris en fruitig. Ik voel me zodanig moe en alles voelt onwerkelijk. Ik krijg het gevoel dat ik er bij neer val en ik focus me alleen maar op mijn klachten en ben bang de controle te verliezen.

Enkele uren na het sporten beginnen de meest vervelende klachten pas. Ik wordt heel angstig, onrustig en moe. Ik moet om het kwartier plassen en ik ben zodanig onrustig dat ik amper slaap in de nacht, en als ik slaap , slaap ik heel onrustig en licht. Terwijl op een andere dag het slapen juist wel redelijk gaat ondanks dat ik altijd moe wakker wordt. Maar hierdoor ben ik de dag er na helemaal verrot en heb ik gewoon een dag weggegooid.

Hierdoor takel ik fysiek flink af en kom ik niet verder in mijn proces.

Wie heeft voor mij belangrijke tips om verder te komen?

Sven
21-08-2024

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>