Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Migraine met aura

Hoi !

Laten we beginnen bij dat ik best wel een hypochonder ben. Ik heb veel stress gehad in mijn leven door onstabiele kindertijd en veel stress op het werk gehad . Zit momenteel thuis met een burn-out . Ik lees op dit forum over mensen die last hebben van spiertrekkingen en bang zijn voor ALS. Dit heb ik ook meegemaakt en ben daar helemaal voor onderzocht geweest (EEG, SSEP en EMG heb ik gehad en kwamen allemaal clean terug ) .
Nu heb ik vandaag een MRI laten maken voor mijn migraine met aura te zonderzoeken. Dit is begonnen op mijn 21e toen ik zwanger was en vroeger had ik dit zo 3x per jaar. Ik ben nu 36 en de laatste 2-3j heb ik deze vorm van migraine maandelijks. Ik ben nu best wel bang voor de uitslag van de Mri ook al hoor ik dat dat bij migraine niet vaak een oorzaak wordt gevonden en de neuroloog vond 1 a 2x per maand migraine te weinig om medicatie te geven.

Zijn er nog mensen die migraine met aura hebben en vinden jullie dit ook beangstigend ?

Groetjes

M.

M.
02-08-2024
laatste reactie: 20-08-2024

4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ja heb ik ook. 20 jaar lang niet gehad. In 2023 had ik het zomaar ineens weer en daarna 5 dagen achter elkaar. De symptomen zijn wel veranderd, de misselijkheid die ik vroeger had komt niet meer. Nog wel eerst het zien van kleuren en half zicht, daarna hoofdpijn. Ik heb het dit jaar nog maar 1x gehad. Ik denk dat het ook wel stress gerelateerd is

Rik
05-08-2024
Reageer:
Ik heb het vanaf mijn 11e, ben nu 49. Hoe was het bij de neuroloog?

Chantal
10-08-2024
Reageer:
Ik heb in mijn jeugdjaren veel last gehad van hoofdpijn. Later werd dat migraine, neuroloog bezocht. Ik moest uiteindelijk iedere dag een pil tegen de migraine slikken. Het is op een gegeven moment weggegaan. Dat had de neuroloog ook gezegd. Het gaat vaak voorbij, heel apart. Als ik ern migraineaanval had, dan werd ik vaak misselijk, soms overgeven, moest gelijk gaan liggen, in het donker. Het is echt niet fijn hé. Ben je bij de neuroloog geweest?

Vanessa
14-08-2024
Reageer:
De uitslag van de MRI was geruststellend . Geen gekke dikke te zien , geen aneurysma’s . Wel een paar witte vlekjes op de hersenen maar ze zei dat dit volkomen normaal is bij mensen met migraine en moest er dus verder ook niets aan doen . Ik heb geen medicatie gekregen tegen de migraine omdat ik 1 a 2 aanvallen per maand heb en de medicatie zou meer kwaad doen dan de aanvallen zelf . Verder merk ik dat als ik een kalmere mindset heb dat ik ook veel minder last heb van migraine .

Merci allemaal en succes

Anouk
20-08-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>