Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Partner ziek en slaapt elders

Een paar dagen geleden gebeurde mijn grootste angst, mijn zoontje van inmiddels 4 moest meerdere malen overgeven. Hij is tot nu toe wel eens ziekjes geweest, maar de keren dat hij moest overgeven was altijd goed te verklaren en 1 enkele keer. Nu moest hij 4x overgeven en er was geen rede voor.

3 dagen in doodsangst gezeten, maar gelukkig niet ziek geworden. Na 3 dagen neemt mijn angst altijd wel weer wat af en had ik er wel weer iets vertrouwen in (al durf ik het huis nog niet uit, ik was wel minder bang dat ik het zou krijgen en gooide het al op iets anders zoals stress bij mijn zoontje en geen buikgriep).

Maar helaas, dag 4 en ineens is mijn partner ziek. Overgegeven op werk, en hij is nu bij zijn moeder en daar ook nog overgegeven. Ik ben extreem panisch. De angst zat er nog een beetje in en ik kon eindelijk weer iets ademen en nu weer zo een knal. Hij wil wel een paar nachten bij zijn moeder blijven, maar wat voor een vrouw ben ik dan wel niet? Mijn zoontje is ook bij mijn ouders ivm mijn paniek en ik wil niet dat hij ook angst krijgt of met een moeder moet zitten die momenteel niks kan. Want dat is voor hem ook niks.

Ik voel me afschuwelijk. Iemand die voor niks goed is, niks aankan, meteen uitvalt zodra er maar iemand moet overgeven, en nu weer dagen in angst moet leven, en weken het huis niet uit durven. Het is 18 jaar geleden dat ik voor het laatst moest overgeven, dus het gevoel van misselijkheid en hoe het allemaal werkt is voor mij ook nog eens redelijk onbekend. Ik ben eigenlijk honderden keren per jaar wel misselijk en weet dus niet of dat echt echt misselijkheid is, of misselijkheid door ziekte wat kan leiden tot overgeven. Voorheen, omdat het 18 jaar geleden was, durfde ik het huis wel uit en kon ik het "relativeren", maar nu totaal niet meer.

Wat moet ik doen? Hoe moet ik hier mee omgaan? Ik ben overigens autistisch en ze zeggen dat de emetofobie door mijn autisme komt. Het onbekende en de onzekerheid - moet ik wel overgeven, of niet. Ben ik echt misselijk, of niet. Ga ik ziek worden, of niet.

Het is toch niet normaal dat je partner elders moet slapen (het liefst 3 weken, ivm besmettelijkheid - en nee, in ons huis is helaas geen aparte kamer beschikbaar waar hij tijdelijk kan zitten, en we hebben ook maar 1 wc helaas) en je niet meer voor je zoontje kan zorgen zodra er iets gebeurd wat met overgeven te maken heeft.

Anoniem
15-07-2024
laatste reactie: 16-07-2024

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ach arme.. emetobie is zo naar.

Allereerst moet je jezelf niks kwalijk nemen. Het zit in je hoofd en neemt alles over.

Heb je al wel eens hulp gezocht specifiek voor de emetofobie?
Voor nu is het uitzitten. Even deze dagen doorkomen. Daarna eens kijken of je wat hulp kan krijgen bij de fobie.

Kunny
16-07-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>