Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Dagelijkse spanning/angst die blijft hangen

Ik ben enige tijd geleden aangenomen voor een baan en sindsdien ervaar ik weer dagelijks angst en pieker gedachten. Ik zweet en heb een knoop in me borst ervan. Ik probeer positieve gedachten en mediteren toe te passen en ook zelfcompassie maar voel nog weinig verbetering. Denk soms ook weleens om gewoon met de opleiding te stoppen en terug te gaan naar mijn vorige functie.Ik zoek mensen die hier ervaring mee hebben en dit herkennen en waarbij de hulpmiddelen wel effect hebben gehad. Ik zou eigenlijk een soort groepje willen oprichten om elkaar hiermee te helpen en ondersteunen. Enige andere optie is weer escitalopram en dat wil ik liever vermijden. Wie kan en wil me helpen

Jerry
10-07-2024
laatste reactie: 20-07-2024

1
7
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi Jerry,

Waar be je bang voor in je nieuwe baan?

Newbee
10-07-2024
Reageer:
Ik ben bang dat ik de opleiding niet ga halen. Zit eorm te piekeren en heb veel spanning in me lijf ervoor. Als ik het niet haal mag ik die functie niet gaan uitvoeren daarna en zal ik terug moeten naar mijn vorige functie. De opleiding duurt nog 2 maanden en vooral in de ochtend heb ik het slecht. Ik mediteer en probeer me gedachten niet zo serieus te nemen. Ik wil graag positief in het leven staan en niet meer piekeren in me eentje.

Jerry
13-07-2024
Reageer:
En wat als je terug moet naar je oude functie?
Wat vind je dan van jezelf?
(Verzin ik niet zelf, maar is een vraag die steeds terug komt ieen programma dat ik gevolgd heb)

Newbee
13-07-2024
Reageer:
Hi, heel herkenbaar. Ik zit in een soortgelijke situatie. Mijn nieuwe baan start in september, en ik voel daardoor veel angst, spanning en paniek.

Blikhof
14-07-2024
Reageer:
Als ik terug moet naar mijn oude functie zou er eigenlijk niks aannde hand zijn. Dan heb ik het geprobeerd. Toch voelt hrt dan ergens als falen en dat is geen fijne gedachten. Ik had al bedacht om dat zo wie zo te doen maar dan geef je op en dat wil ik ook weer niet. Dus de enige manier is vooruit. Twijfel nog steeds om weer terug te gaan aan de medicijnen maar er zit ook iets in mij dat wilt groeien en op eigen kracht wil varen. Kom uit een familie met veel mensen met depressie en angst klachten en medicijnen dus ben er ook gewoon gevoeliger voor. Probeer vooral positieve gedachten te benoemen in de hoop dat dat gaat werken.

Jerry
16-07-2024
Reageer:
Als een collega van jou in jouw situatie zou zitten en terug zou gaan.
Heeft hij dan gefaald vind je?

Newbee
16-07-2024
Reageer:
Nee zeker niet. En dat probeer ik mezelf ook te vertellen. Ik probeer dagelijks op positieve manier tegen mezelf te praten en mild te zijn . Na de vakantie wil ik ook een mannengroep gaan bezoeken 1x per maand om zo ook meer over mezelf te leren en samen met andere mannen aan een positievere flow te werken.

Jerry
20-07-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>