Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Al tien jaar last

Hoi allemaal,

Zoals de titel van mijn verhaal suggereert heb ik al 10 jaar last van chronische hyperventilatie. Waar ik eerder therapie heb gehad om de angstgevoelens die hierbij komen kijken te doen verminderen, blijven de klachten die bij CHV horen wel aanhouden. Hierbij kun je denken aan:

- ontzettend draaiierig zijn
- spierpijn en spiertintelinge
- niet goed door kunnen ademen
- beklemmend gevoel op de borst
- hartkloppingen
- concentratie- en geheugenproblemen
- chronisch vermoeid

Het lastige is nu wel dat ik me enorm bewust ben van mijn ademhaling en dat ik na al die jaren wel zou moeten weten wanneer ik over-adem. Dit is bij mij niet het geval. Dit laatste zorgt er dan toch ook ergens weer voor dat mijn hypochondrie toe slaat en ik bang ben voor hersentumoren, hartklachten en bloedproppen.

Daar ben ik nu klaar mee. Ik heb (veel te laat) eindelijk de beslissing genomen om te stoppen met roken en mijn leven te beteren, hoewel dit wel zorgt voor afkickverschijnselen en mijn slaap hierdoor verslechterd. Daardoor word ik vermoeider en speelt de hyperventilatie op waardoor er een negatieve spiraal ontstaat.

Iemand goede tips om hier mee om te gaan? Ik wee dat t nergens op slaat, maar als man van eind twintig heerst er ook een stukje schaamte.

Groet,

L
02-06-2024
laatste reactie: 05-06-2024

1
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi,

ik herken je helaas helemaal.
bij alles maak je je gelijk gek.
en telkens als je het even vergeten bent, schiet het toch weer door je hoofd. Je wilt gewoon kunnen genieten an het leven!

Heb jij ook last van slijm in je keel en beetje hees zijn? Ik denk dat dit ook kan komen door verkeerd ademen en je stem verkeerd gebruiken.


Jamie
04-06-2024
Reageer:
Hi Jamie,

Vervelend dat je ook deze klachten ervaart! Zo af en toe wel last van mijn keel en slijm inderdaad, maar het is nu ook geen gekke tijd om verkouden te zijn..

Ik ga vanaf aanstaande vrijdag naar een manueel / fysiotherapeut. Wellicht helpt dat!

L
05-06-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>