Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
Anja | Psychosociaal Therapeut
Introductie
Iedereen is weleens bang. Angst kan je behouden voor gevaarlijke situaties, maar wanneer de angstgevoelens gaan overheersen, dan belemmert dit je in je dagelijkse leven.
Heb je last van angstgevoelens?
Wil jij weer goed in je vel zitten?
Rust in je hoofd?
De balans in je leven terugvinden?
Zoek jij iemand aan wie jij je verhaal in vertrouwen kunt vertellen zonder dat je bang hoeft te zijn dat iemand je raar vindt of dat je direct wordt overspoeld met “goede adviezen” of oordelen?
Heb je het gevoel dat niemand je angstgevoelens begrijpt?
Voel jij je eenzaam omdat je wel iets zou willen maar niet durft?
Ben je geen prater maar schrijf je liever over de angsten die je leven beheersen?
Ik kijk graag samen met jou naar de mogelijkheden om de angst beheersbaar te maken.
Dat kan in mijn praktijk door middel van individuele sessies of online schrijvend begeleiden via een beveiligd cliëntbegeleidingssysteem.
Persoonlijke benadering
Ieder mens is uniek en dat vraagt om een persoonlijke en menselijke benadering. Wat voor de een werkt, hoeft bij de ander niet te werken. Daarom kijk ik naar jou als persoon, je achtergrond en de problemen waar je mee worstelt. Ik zie de mens achter de klacht en maak gebruik van evidence based en value based methodieken die het best bij jou passen.
Autisme of autismekenmerken
Ervaar je problemen door angst in je relatie, op je werk of op sociaal gebied omdat je autisme of autismekenmerken hebt?
In mijn praktijk heb ik programma's die speciaal zijn ontwikkeld om meer rust en minder stress te ervaren bij autisme en om relaties bij autisme te verbeteren.
Geaccrediteerd therapeut
Ik ben aangesloten bij de NFG en de RBCZ. Wanneer je een aanvullende verzekering bij je zorgverzekeraar hebt afgesloten, dan kom je mogelijk in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding van het psychosociaal consult. Een en ander is afhankelijk van het pakket dat je hebt afgesloten met je zorgverzekeraar. Als service kan ik vooraf voor je checken of je wel/geen vergoeding ontvangt en zo ja, hoe hoog deze vergoeding is. Dus geen financiële verrassingen achteraf.
Beroepsgeheim
Ik heb een medisch beroepsgeheim. Dat betekent dat alles wat wij bespreken binnen de praktijk blijft.
Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.
Anja
Opleidingen & registraties
2022 HBO Vitakruid Gamma A t/m Z
2022 HBO Transities
2022 HBO ACT in Beeld
2022 HBO Congres Integrale Zorg
2022 HBO Orthomoleculair Adviseur Basis
2021 HBO Vrouwenklachten
2021 HBO Hersenen en bewustzijn, hersenen en neurofilosofie in de praktijk
2020 HBO Gezond samenwerken
2020 HBO Eetstoornissen
2020 HBO Zijn geneesmiddelen altijd ongevaarlijk?
2020 HBO Voeding voor de darmen
2020 HBO Effect van chronische stress op je lijf
2019 HBO Metabool Syndroom
2019 HBO Narcisme
2019 HBO Autisme
2018 HBO Dementie
2018 HBO Positieve Psychologie
2018 HBO Depressie anders bekeken
2017 HBO Weerstand
2017 HBO Basic Voice 1
2017 HBO Authentic Voice 2
2017 HBO Inspired Voice 3
2017 HBO Training Aandachtsfunctionaris Ontspoorde Mantelzorg
2016 HBO Psychosociale Basiskennis CPION geaccrediteerd
2016 HBO Psychodiagnostische testen
2015 HBO Medische Basiskennis CPION geaccrediteerd
2014 HBO Talentenspel
2014 HBO NLP
2014 HBO EFT Practitioner
2013 HBO E-Counseling / @-coaching Online Begeleidend Schrijven
2012 HBO Psychosociaal Werkende/Coach/Counselor
Registraties
Registraties
Specialisaties
Sociale angst en onzekerheidMoeite met sociale contacten? Bang wat anderen van je denken? Bang voor personeelsfeestjes of familiefeestjes? Gedachten die steeds maar blijven malen en ervoor zorgen dat jij je afzonderd? Wel een relatie willen maar dit niet aandurven? Twijfel je over alles en vooral over jezelf? Vanwege je gedrag, krijg je geen aansluiting met anderen en heb je het gevoel dat je buiten de groep valt. Het is een eenzaam gevoel. Alsof je de enige bent op deze planeet die bang is voor sociale gebeurtenissen. Heel veel mensen hebben hier last van én er is ook wat aan te doen. Als jij je angst onder ogen durft te zien en je situatie ECHT wil veranderen, dan is er ook wat aan te doen. Je bent niet de enige die hiermee worstelt.
De therapie kan ook plaatsvinden via online schrijvend begeleiden.
Angst na traumatische gebeurtenis
Na een traumatische ervaring kan angst ontstaan. Het kan zijn dat je na de gebeurtenis geen hulp wilt. Je wilt gewoon je leven leiden en niet worden geconfronteerd met wat er is gebeurd. Dat gaat een tijdje goed, maar dan ineens wordt je (soms jaren later) overvallen door angstige gevoelens. Blijf er niet mee rondlopen. Deel je verhaal met een professional die niet oordeelt, maar met je meekijkt welke vorm van therapie het best bij je past.
Angst in combinatie met Autisme of autismekenmerken
Mensen met autisme en autismekenmerken die mijn praktijk bezoeken kunnen ook last hebben van angsten. Vaak gaat het om sociale angst in combinatie met denkpatronen (aannames) en nare ervaringen uit het verleden (pesten of geen aansluiting kunnen vinden met leeftijdsgenoten) waardoor zij zich af kunnen zonderen van de buitenwereld. Autisme en angst zorgt voor veel stress.
Stress reducerende en inzichtgevende therapie, kan al veel angst wegnemen.
Angst voor afwijzing
Ben jij veel gepest in het verleden? Hadden je ouders geen oog voor je? Kreeg je commentaar op alles wat je deed? Was je nooit goed genoeg voor je partner?
Inzichtgevende therapie, vertrouwen krijgen in jezelf en de ander, is een onderdeel van de therapie.
Eenzaamheid en angst
Bang zijn om contact te maken met anderen omdat je ooit een negatieve ervaring hebt gehad.
Niet weten wat je moet zeggen, wanneer iemand je aanspreekt. Gevoelens van eenzaamheid omdat je bent verhuisd naar een andere stad en na een jaar nog niemand kent. Moeilijk aansluiting kunnen vinden bij anderen of het gevoel dat niemand je begrijpt. Niet meegaan met bedrijfsuitjes omdat je niet weet wat er van je wordt verwacht. Allerlei smoesjes verzinnen omdat je bang bent.
Gevoelens en gedachten die ervoor zorgen dat jij de stap niet neemt om contact met de ander te maken. Je zondert je af, waardoor het gevoel van eenzaamheid en angst in stand wordt gehouden of verergerd.
Ook veel mensen met autisme ervaren gevoelens van angst, somberheid en eenzaamheid omdat zij in het verleden zijn gepest of mishandeld, geen aansluiting konden vinden met leeftijdsgenoten of op een school terecht kwamen waar men niet kon omgaan met autisme of in een omgeving zijn opgegroeid waar men niet wist hoe je iemand met autisme het beste kunt begeleiden
Mensen met een sociale angststoornis kunnen in mijn praktijk starten met online schrijvend begeleiden, wanneer ze de stap naar de praktijk nog te groot vinden. Ik maak o.a. gebruik van Emotional Freedom Techniques (EFT), Exposure, Cognitieve gedragstherapie, ACT in Beeld, Rationeel Emotieve Therapie, Exposure, ademhalings- en ontspanningsoefeningen, Transactionele Analyse en Gestallt therapie.
Wanneer er sprake is van autisme of je herkent jezelf in de kenmerken van autisme, dan gebruik ik een programma dat speciaal gericht is op mensen met autisme.
Ik kijk samen met jou wat het best bij je past en de problemen die je ervaart.
Het aantal sessies dat iemand nodig heeft, is afhankelijk van diverse factoren.De een heeft aan 5 sessies genoeg en anderen doen er langer over. Wanneer iemand al lang rondloopt met klachten en complexe problematiek, duurt het vaak wat langer. Ook hangt het af van je persoonlijke omstandigheden, of je snel inzicht hebt in je eigen belemmerende patronen en of je bereid bent om je huiswerkopdrachten te maken.
De meest behandelde angsten in mijn praktijk:
Sociale angstOnzekerheid
Angst na traumatische gebeurtenis
Angst in combinatie met Autisme of autismekenmerken
Angst voor afwijzing
Therapievormen
- ✓ ACT-therapie
- ✓ Angst therapie
- ✓ Coaching
- ✓ Cognitieve gedragstherapie
- ✓ EFT - Emotional freedom techniques
- ✓ Exposure therapie
- ✓ Lichaamsgerichte therapie
- ✓ Mindfulness
Behandeling van
Tarieven
Tarieven€ 95,00 per sessie van 60 minuten.
Vrijgesteld van BTW.
Vergoeding consult psychosociale hulpverlening
Psychosociale hulpverlening valt niet onder de basisverzekering.
Wanneer je een aanvullende zorgverzekering hebt, dan is het mogelijk dat je in aanmerking komt voor een (gedeeltelijke) vergoeding. Een en ander is afhankelijk van je zorgverzekeraar of het pakket dat je hebt afgesloten. Als service kan ik vooraf voor je nakijken of je zorgverzekeraar psychosociale zorg heeft opgenomen in je aanvullende verzekering.
Voor psychosociale hulpverlening hoef je geen jaarlijkse eigen bijdrage van € 385,00 te betalen.
Openingstijden
Maandag | 09.00-18.00 uur |
Dinsdag | 09.00-18.00 uur |
Woensdag | 09.00-18.00 uur |
Donderdag | 09.00-18.00 uur |
Vrijdag | 09.00-18.00 uur |
Zaterdag | Gesloten |
Zondag | Gesloten |
Praktijkfoto's
Ligging
Neem contact op
Wil jij ook verandering?Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
- ✓ 180+ therapeuten
- ✓ Snel een afspraak
- ✓ Ook online therapie